CODE


Code.org és una organització que ofereix a nens i nenes de tot el món l’oportunitat de programar per blocs. El seu funcionament és molt semblant al de l’Scratch, amb la diferència que Code introdueix nivells de dificultat per motivar a l’alumnat. És una interfície molt intuïtiva però més guiada que la seva eina germana Scratch. A més, disposa de videotutorials i cursos destinats a grups d’edat per aprendre a programar.

Podem trobar plans d’estudi per a nens i nenes d‘infantil i per a alumnat de primària. A més, disposa d’altres cursos, ordenats per dificultat i per grup d’edat, que pots veure AQUÍ.

A continuació podeu veure el vídeo de presentació de Code.org on participen distintes autoritats i famosos per motivar i incentivar aprendre a programar.


Després de navegar una estona per l’espai web, trobo interessant que l’aprenentatge sigui més guiat que a l’Scratch. Que es proposin reptes de major dificultat a mesura que avança el seu aprenentatge, permet a l’alumne mantenir la seva motivació per a la programació i viure l’experiència com un joc.

També ajuda als mestres a tenir un pla d’aprenentatge guiat, proporcionat per experts que seqüencien els coneixements i passos a seguir en tot moment.

Ara bé, tot i que la interfície és molt intuïtiva, trobo que és més atractiva la de Scratch. Però això són gustos personals. També, i de forma més objectiva, trobo que Scratch ofereix més possibilitats de creació, ja que a CODE hi ha menys blocs que a Scratch.

Interfície i exemple de programació amb CODE

0 comentarios

Dejar un comentario

¿Quieres unirte a la conversación?
Siéntete libre de contribuir!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *