Cubetto

Cubetto és un robot programable creat per Primo Toys. És un robot pensat perquè els més petits, d’una forma lúdica, es puguin iniciar en el pensament computacional i la programació. El kit està format pel robot, una catifa, 16 peces i una taula on s’introduiran les peces.Els infants faran moure el robot posant en ordre les peces amb l’objectiu de fer-lo arribar a una casella concreta de la catifa. Les ordres que es poden donar a Cubetto són: moure endavant, esquerra i dreta (4 peces de cada instrucció). A més, permet afegir bucles.

A continuació podeu veure un vídeo de Computerhoy.com on presenta Cubetto. A més, a la pàgina de Primo Toys podeu accedir al vídeo de presentació oficial del robot.

La nostra experiència amb Cubetto

Després d’estar provant el robot Cubetto, creiem que està orientat per infants que encara no saben llegir, ja que es programa de manera visual.

En una taula, que es connecta via Bluetooth amb el robot, introduïm les instruccions que farà el robot. Cada peça de color té una funció diferent (avançar o girar). Cubetto, a diferència de Bee-Bot, ens dona la possibilitat de fer bucles. També disposa d’una catifa quadriculada per tal de programar-lo i fer-lo anar a una casella concreta.

Amb aquesta eina podem iniciar els infants al pensament computacional, on treballaran l’espai, la planificació, la seqüenciació, la lateralitat, les direccions, etc. Pot tenir el mateix ús que el Bee-Bot amb l’afegit dels bucles.

A continuació podeu veure un vídeo de creació pròpia on posem a prova el robot Cubetto:

Pàgines d’interès


Visita la pàgina oficial de PrimoToys: https://www.primotoys.com/

Adquireix el pack complet de Cubetto: https://www.primotoys.com/shop/bundle003/

Pots veure aquí una unitat didàctica on s’utilitza, entre altres eines, el robot Cubetto: http://dynamind.es/wp-content/uploads/contenidos_didacticos/UD%20INFANTIL%20PRIMARIA%20DYNAMIND.pdf

0 comentarios

Dejar un comentario

¿Quieres unirte a la conversación?
Siéntete libre de contribuir!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *