LEGO Mindstorms Education

LEGO Mindstorms Education és un robot programable, enfocat principalment a alumnes de secundària, creat per Lego Education i l’institut Tecnològic de Massachusetts. El robot permet ser ampliat mitjançant les peces LEGO i programat mitjançant el software propi de Mindstorms. Permet treballar les àrees STEM i potenciar el pensament computacional. El robot, en aquest cas la versió 3, té integrat dos motors i diversos sensors que podem utilitzar a l’hora de programar-lo.

Caracterísitques del robot

Lego Mindstorms Education EV3 té:

  • Dos motors: Un motor gran que s’utilitza per dur a terme moviment on es necessita precisió i un motor més petit que s’activa quan es necessiten moviments de resposta ràpids.
  • Cinc sensors: Sensor de colors que permet llegir colors i intensitat de la llum, sensor de contacte que permet detectar si el robot ha xocat amb algun objecte, sensor ultrasònic que calcula la distància que hi ha entre ell i un objecte, detector d’infrarojos que detecta infrarojos emets per diferents objectes, sensor giroscopi que pot mesurar angles i velocitats. La generació NXT també té sensor de so i de temperatura.
  • El robot pot ser programat pel software propi de Mindstorms que pots descarregar des de AQUÍ. També mitjançant RoboLab i el llenguatge de programació Python.

Alguns exemples d’aplicació

Per veure diferents aplicacions del robot en activitats curriculars de Mindstorms Education pots visitar la web de Robotix AQUÍ.

Referències utilitzades

Edacom Tecnologia Educativa. (2019). ¿Qué es MINDSTORMS EV3 de LEGO® Education? Recuperat de: https://blog.edacom.mx/que-es-lego-mindstorms-education-ev3

LEGO Education. (s.d). Program in Python with EV3. MicroPython. Recuperat de: https://education.lego.com/en-us/downloads/mindstorms-ev3/software#eLearning

0 comentarios

Dejar un comentario

¿Quieres unirte a la conversación?
Siéntete libre de contribuir!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *